ВИЈЕСТИГрадишкаДРУШТВО

Торбица: Задовољавајуће стање безбједности резултат појачаних активности припадника ПУ Градишка (ВИДЕО)

Стање безбједности на подручју Полицијске управе Градишка је задовољавајуће. У прва три мјесеца ове године смањен је број забиљежених кривичних дјела за 30 одсто, што је резултат појачаних активности полицијских службеника ПУ Градишка.

“Одрађено је више десетина оперативних акција које су резултовале хапшењем великог броја криминогених лица и проналаском велике количине наркотика“, изјавио је начелник ПУ Градишка Слободан Торбица, гостујући у јутарњем програму РТВГ-а, поводом 4. априла Дана полиције Републике Српске. Торбица је истакао да ће полиција и у наредном периоду спроводити активности и акције на подизању безбједности на још виши ниви, а све с циљем заштите грађана.

Начелник криминалистичке полиције Бојан Мишетић навео је да су за прва три мјесеца ове године почињена 74 кривична дјела, док је прошле године у истом периоду забиљежено 106 кривичних дјела. Из општег криминалитета почињено је 67 дјела, 4 из области злоупотребе опојних дрога, једно дјело је из области привредног криминалитета и два из области безбједности саобраћаја.

Торбица и Мишетић говорили су и активностима у наредном периоду, сарадњи са безбједносним службама Хрватске, тактичко-показној вјежби МУП РС и другим актуелним темама.

С.В.

YouTube player

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button