ВИЈЕСТИГрадишкаГрадишкаДРУШТВОПРИВРЕДАРеп.СрпскаРеп.Српска

 Представници Градишке учесници Међународног сајма привреде „Бањалука Експо 2024“

Први Међународни сајам привреде „Бањалука Експо 2024“, који је окупио око 300 излагача из региона и свијета, почео је данас у присуству највиших званичника Републике Српске.

На Сајму су учешће узели и представници града Градишка. Делегацију коју чине представници  градског Одјељења за развој и међународне пројекте, Центра за истраживање и развој Развојне агенције Градишка и градске Туристичке организације, предводи градоначелник Зоран Аџић. На штанду Градишке представља се и привредно предузеће Фармофит д.о.о. Рапић.

Сајам је отворио предсједник Републике Српске Милорад Додик, који је покровитељ ове манифестације.

Он је изјавио је да је данас велики изазов бавити се реалним сектором, јер се цијели свијет налази у хаосу и проблемима због рецесије, те истакао да ће власти Српске осмислити како да помогну домаћим привредницима да превазиђу проблеме и одрже пословање.

Предсједник Српске је указао да је овај сајам прилика за размјену искустава, али и остваривање нових контаката како би се дошло до циља сваког привредника, а то је развој.

Сајам ће бити отворен до 5. априла. На сајму ће бити излагачи из различитих области, дрвне и металне индустрије, електро и ИТ сектора, дизајна, финансија, а присуствоваће представници бројних организација, министарстава, агенција и финансијских институција.

Излагачи ће се представити на више од 15.000 метара квадратних простора у студентском Кампусу, од чега је 6.000 на отвореном простору.

Организатори сајма „Бањалука Експо 2024“ су компаније „РС консалтинг енд трејд“ Бањалука и „Елит фер“ Бањалука, уз институционалну подршку Владе Републике Српске, Министарства спољне трговине и економских односа у Савјету министара, Спољнотрговинске коморе БиХ, Привредне коморе Републике Српске и града Бањалука.

Г.Влаинић

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button