ВИЈЕСТИГрадишкаДРУШТВОРеп.Српска

Код 75 особа у Републици Српској потврђено присуство вируса корона

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници Фоча и у Болници Св. Врачеви у Бијељини извршено је тестирање 642 лабораторијска узорка, а нови вирус корона потврђен је код 75 особa.
Ради се о 35 мушких и 40 женских особа, од којих је пет млађе, 47 средње и 23 особа старије животне доби.
Према мјесту пребивалишта, 37 особа је из Бањалуке, по пет из Козарске Дубице, Пала, Приједора и Прњавора, четири из Бијељине, по двије из Лакташа, Оштре Луке, Сокоца, Српца и Челинца и по једна из Источног Новог Сарајева, Кнежева, Мркоњић Града и Шипова.
У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo jе шест смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о четири мушкарца и двије жена средње и старије животне доби од којих су двије особе из Приједора и по једна особа из Прњавора, Добоја, Требиња и Вишеграда.
До сада је у Републици Српској потврђенo 40.286 случај вируса корона, а преминуло је укупно 2.066 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 26.978 особа, а тестирано је укупно 183.733 особе.
Укупан број хоспитализованих у Рeпублици Српској је 572, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 212, а у oпштим болницама 360.
У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 4.577 особа, а надзор је завршен код 129.595 особe.

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button