ВИЈЕСТИГрадишкаДРУШТВОЕМИСИЈЕЧАС ЗА ВАС

Gradiška Gimnazija obezbjedila još dva robota

Gradiška Gimnazija je uspješno realizovala projekat pod nazivom „Mala škola programiranja i robotike“ za koji je aplicirala kod Omladinske banke BiH  i za potrebe nastave obezbijedila još dva lego robota.

Učenica četvrtog razreda Gimnazije Marina Gugunović rekla je da je vrijednost projekta 1500 KM koje je obezbjedila fondacija “Mozaik” i da je lokalna zajednica učestvovala sa 900 KM u realizaciji ovog projekta.

“Robote smo dobili krajem januara i od tada smo složili desetak  raznih modela na kojima smo praktično primjenili svoja znanja iz programiranja” rekla je Gugunović i dodala da na ovaj način svoja teorijska znanja primjenjuju u praksi.

Dajana Tiragić, takođe učenica Gimnazije i jedna od učesnika projekta  rekla da ovaj projekat pored učenja i programiranja, ima i dodatne vrijednosti za učenike Gimnazije kao što je razmjena iskustava, povezivanje učenika i volonterski rad.

“Organizovali smo radionice za učenike nižih razreda i  školsko takmičenje u programiranju, a ako nam dozvoli epidemiološka situacija planiramo do kraja školske godine još jedno takmičenje” dodala je Tiragić.

Ona je dodala će po završetku projekta Lego roboti biti trajno ustupljeni Gimnaziji na korištenje i pozvala mlade da se uključe u projekte  i budu aktivni jer na taj način doprinose razvoju svog grada.

D.Janković

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button