ВИЈЕСТИГрадишкаДРУШТВО

Uhapšeni zbog prevoza drvnih sortimenata uz falsifikovanu dokumentaciju

Pripadnici Policijske uprave Gradiška uhasili su lica iz Gradiške čiji su inicijali Ž.S. i N.B. koji se sumnjiče da su počinili krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, te falsifikovanje isprave.

Iz Policijske uprave Gradiška saopšteno je da su policijski službenici juče u mjestu Trebovljani kod Gradiške obavili kontrolu teretnog vozila koji je prevozio drvne sortimente i tom prilikom vozač čiji su inicijali N.B. je pokazao dokumentaciju za njihov prevoz.

Utvrđeno je da porijeklo drvnih sortimenata nije sa područja grada Gradiške i da je prikazana dokumentacija falsifikovana i ne važi za prevoz ovih drvnih sortimenata.

Utvrđeno je i da je dokumentacija izdata od radnika javnog preduzeća čiji su inicijali Ž.S. koji je na taj način počinio krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, dok je lice N.B. počinilo krivično djelo falsifikovanje isprave.

O ovome je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je izdao nalog da se ta lica nakon ispitivanja puste na slobodu, te da u redovnoj proceduri protiv njih bude dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button