ВИЈЕСТИГрадишкаДРУШТВОЕМИСИЈЕЧАС ЗА ВАС

Počela ribolovna sezona

Gradiški ribolovci započeli su novu ribolovnu sezonu koja će aktivno trajati do kasne jeseni.

Tehnički sekretar Sportskog ribolovnog društva „Amur“ Gradiška, Slobodan Golić, rekao je da  riblji fond nije zadovoljavajući  i  da su poribljavanja dovedena u probleme zbog sve slabijeg vodostaja u jezerima i rijekama.

“Plan nam je da poribimo jedno vještačko jezero u Kočićevu,  što će nažalost biti i jedino poribljavanje ove godine”, dodao je Golić  i napomenuo da krivolov predstavlja veliki problem i apelovao na pojačane inspekcijske kontrole.

Golić je naveo da su u januaru počeli izdavanje ribolovnih dozova i da su do sada izdali 43 dozvole. On je rekao da su za djecu do 14 godina dozvole besplatne, za mlade od 14 do 18 godina  i za invalide do četvrte kategorije dozvole sa članarinom  koštaju 48 KM, za ribolovce od 18 do 60 godina dozvole sa članarinom su 98 KM, a za ribolovce preko 65 godina starosti dozvole koštaju 53 KM.

“Preko 80 odsto  naših članova su starije životne dobi i broj članova konstantno opada. Vjerujemo da će se situacija poboljšati jer planiramo da nakon što epidemiološka situacija dozvoli ponovo pokrenemo školu ribolova”, zaključio je Golić.

Sportsko ribolovno društvo “Amur” Gradiška broji oko 200 članova.

D. Janković

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button