ВИЈЕСТИГрадишкаДРУШТВО

Почела са радом школска стоматолошка амбуланта (ВИДЕО)

У Основној школи „Васа Чубриловић“ у Градишци, данас је почела са радом стоматолошка амбуланта.  Свечаном отварању присуствовали су представници Градске управе на челу са градоначелником Градишке Зораном Аџићем, директор Дома здравља Слађана Тепавац, те представници Стоматолошке службе и директори других образовних установа.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић овом приликом поручио је да му је част што присуствује отварању, те додао да ће Град подржати сличне активности које се планирају реализовати и у другим образовним установама на подручју Градишке. Он је рекао да су на иницијативу Дома здравља, одлучили да на овај начин пруже превентивну заштиту  ђацима, али и да превазиђу страх од стоматолога. Аџић је истакао да је планирано да стоматолошка амбуланта буде отворена у Основној школи „Петар Кочић“ у Новој Тополи.

Начелник Стоматолошке службе Дома здраља Градишка Мирјана Миловановић, рекла је да ће бити обухваћене и услуге лијечења зуба те да ће на овај начин превентивне прегледе моћи обављати дјеца од првог до деветог разреда.


„Осим превенције оралног здравља, циљ школске амбуланте је да се дјеца ослободе страха од стоматолошких прегледа“, рекла је директор Дома здравља Градишка Слађана Тепавац. Она се захвалила свима који су подржали ову иницијативу, посебно Градској управи на челу са градоначелником Градишке Зораном Аџићем.

Директор школе ОШ „Васа Чубриловић“ Владимир Станишљевић такође је искористио прилику да изрази задовољство што је ова школа добила стоматолошку амбуланту.

Радно вријеме стоматолошке амбуланте у школи „Васа Чубриловић“  је сваким радним даном од 7 до 14:30 часова.

Н.Миљковић

YouTube player

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button