ВИЈЕСТИГрадишкаДРУШТВОЕМИСИЈЕКУЛТУРНИ КОЛАЖ

KUD „Kolovit“ relizovao projekat „Mladi kao snaga promjene u svojim zajednicama“

Kulturno umjetničko društvo „Kolovit“  Gradiska privodi kraju projekat “Mladi kao snaga promjene u svojim zajednicama“koji realizuju u saradnji sa IN fondacijom.

Predsjednik KUD“ Kolovit“ Mirko Borjanović rekao je gostujući u emisiji „Kulturni kolaž“ Radio Gradiške da su u avgustu prošle godine prošli sa projektom „Mladi Kolovita“ i projektom sekcije modernog plesa „DanceStep“ pod nazivom „Mi to možemo“.

„Cilj projekta je da motivišemo mlade ljude da unaprije svoje kapacitete i uzmu aktivnije učešće u životu zajednica u kojima žive“, naveo je Borjanović i dodao da su mladi imali priliku da prođu ciklus radionica na različite teme i da usvoje nova znanja i vještine koja će koristiti u daljem radu.

Borjanović je istakao da su tokom projekta „Mladi Kolovita“ spojili omladinu i stariju generaciju i da su tokom radionica stariji podučavali mlađe u izradi oglavlja i nakita na tradicionalan način koji će biti prezentovani na reviji 28.januara u Kulturnom centru.

Borjanović je podsjetio da od prošle godine u Kolovitu djeluje i sekcija grupe modernog plesa „DanceStep“ koja je u okviru pomenutog programa  realizovala projekat “Mi to možemo”.

“Članovi sekcije modernog plesa tokom radionica su pravili kostime i rekvizite za njihove nastupe”, rekao je Borjanović i dodao da su rekviziti namijenjeni sekciji navijačica koja je oformljena u decembru prošle godine.Prezentacija kostima i rekvizita biće održana krajem narednog mjeseca.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative(BHRI), koji sprovodi Medjunarodna organizacija za migracije(IOM), uz finansijsku podrđku Američke agencije za međunarodni razvoj(USAID), a rok za realizaciju projekta je 5. februar 2021. godine.

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button