ВИЈЕСТИГрадишкаДРУШТВОРеп.Српска

Градишка подржала девети пројекат „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“

Девети пројекат „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“, који је прошле године због пандемије одложен за 2021. годину, до данас су подржале три локалне заједнице Републике Српске, саопштено је из Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији.

У саопштењу наводе да су крајем децембра послали допис свим локалним заједница, а да су своју писмену сагласнот за учешће у деветом пројекту који би требао бити реализован у јуну ове године до сад дали Градишка, Приједор и Источно Ново Сарајево.

Пријава за учешће за девети пројекат траје до 15. фебруара, до кад ће бити познато колико ће локалних заједница угостити дјецу са Космета.

„Имамо и обећање СПКД „Просвјета“ Брчко  да ће сигурно учествоати у пројекту. Вјерујемо да ћемо и ове године ако ситуација дозволи имати подршку Министарства просвјете и културе, многих локалних заједница, основних школа и породица из Републике Српске. Ми се надамо да ће ова пошаст дозволити ове године да угостимо српску дјецу са Косова и Метохије, да буду гости својих вршњака у Републици Српској као протеклих година“, наводи се саопштењу Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији.

У протеклих осам пројеката у Републици Српској са Косова и Метпохије боравило је око 4.500 дјеце у пратњи око 400 просвјетних радника.

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button