ВИЈЕСТИГрадишкаДРУШТВО

Bolnica Gradiška proširuje kapacitete kovid odjeljenja

Direktor gradiške Bolnice Rajko Dodik izjavio je da ova zdravstvena ustanova nije u mogućnosti da zbrine sve oboljele od kovida, zbog čega od danas prelazi na režim rada koji podrazumjeva proširivanje kapaciteta kovid odjeljenja, te da ostale pacijente zbrinjava samo ako im je potrebno hitno bolničko liječenje.

„Ako se nastavi veliki priliv pacijenata moraćemo cijelu Bolnicu da prevedemo u potpuni kovid režim, a jedan dio pacijenata da preusmjeravamo u UKC u Banjaluku ili Bolnicu u Prijedoru“, rekao je Dodik.

On je istakao da je to dogovoreno na jučerašnjem sastanku direktora bolnica u Republici Srpskoj sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Alenom Šeranićem, na kome je dogovoreno i uspostavljanje tehničke saradnje između bolnica kako bi se eventualni višak respiratora u pojedinim bolnicama preusmjerio tamo gdje je to neophodno.

Dodik je pojasnio da trenutni režim rada Bolnice podrzumjeva da se, osim oboljelih od kovida, zbrinjavaju drugi pacijenti sa hitnim stanjima i onkološki pacijenti, a da bi oni u slučaju prelaska na potpuni kovid režim rada bili usmjeravani u druge zdravstvene ustanove.

On je dodao da bolničke ambulante i dalje primaju sve pacijente koji imaju uputnicu za pregled specijaliste.

M.Malešević

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button