ВИЈЕСТИГрадишкаДРУШТВОЕМИСИЈЕРеп.СрпскаЧАС ЗА ВАС

„Osvjetlaj obraz domaćine! Označi traktor žutim rotacionim svjetlom“

Republička preventivna kampanja „Osvjetlaj obraz domaćine! Označi traktor žutim rotacionim svjetlom“ počela je u petak u Donjem Crnjelovu kod Bijeljine.

Sekretar Auto moto društva Gradiška Dejan Šljivić istakao je je da će kampanja trajati do kraja mjeseca i da je cilj povećanje nivoa bezbjednosti saobraćaja na putevima u Srpskoj kroz povećanje bezbjednosti vozača traktora na javnim putevima.

Kampanjom „Osvjetlaj obraz domaćine, označi traktor žutim rotacionim svjetlom“ očekuje se veće poštovanje propisa i povećan oprez vozača traktora i ostalih poljoprivrednih mašina, kako u radu na njivi i u šumi, tako i na javnom putu, veći stepen tehničke ispravnosti, učestalo korištenje rotacionog svjetla prilikom kretanja na javnom putu, što predstavlja i zakonsku obavezu ove kategorije vozila, istakao je Šljivić

Na putevima Republike Srpske prošle godine evidentirane  su 94 saobraćajne nezgode u kojima je pet vozača traktora izgubilo život.

Kampanju“Osvjetlaj obraz domaćine! Označi traktor žutim rotacionim svjetlom“  realizuju Auto-moto savez, Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, Ministarstvo saobraćaja i veza, MUP, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kompanija „Optima grupa“ i Rafinerija ulja Modriča, te lokalne zajednice.

S.Vidović

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button