АКТУЕЛНОВИЈЕСТИГрадишкаЕМИСИЈЕПОЛИТИКА

Žmirić: Gradiška ima najbolje uslove za otvaranje slobodne ekonomske zone

Zakon o slobodnim ekonomskim zonama, koji je nedavno usvojen u Narodnoj skupštini Republike Srpske, veoma je važan za dalji privredni razvoj Srpske, a posebno Gradiške koja zbog svog geografskog položaja, granice sa EU, blizine autoputa i obezbjeđenog zamljišta na području Limana ima sve uslove za otvaranje takve zone, izjavio je narodni poslanik Ognjen Žmirić, gostujući u emisji „Aktuelno“ Radio Gradiške.

„Otvaranje ovakvih zona mora da bude interes Republike Srpske, koja mora da obezbjedi sredstva da naprvi bar jednu slobodnu ekonomsku zonu. Gdje će ta zona biti to treba da odluči Vlada Srpske, a na opštinama i gradovima je da ukažu na pogodnosti i prednosti za otvaranje slobodne ekonomskae zone na području te lokalne zajednice. Mislim da Gradiška ima najbolje uslove za to“, rekao je Žmirić.

On je istakao da je Gradiška u svojim planskim dokumentima precizirala da je područje Limana predviđeno za poslovnu zonu, jer ima idelan položaj za to i obezbjeđeno zamljište, a razmišlja se i o tome da se i dio zone u Novoj Topoli odredi za slobodnu ekonomsku zonu.

Govoreći o saradnji Gradiške i institucija Republike Srpske, Žmirić je rekao da je ta saradnja u posljednjih pet godina veoma dobra i da je su republičke vlasti dale veliku pomoć za realizaciju brojnih projekata u Gradišci, navodeći projekte završetka sportske dorane, rekonstrukcije gradiške Bolnice i izgradnju novog mosta na rijeci Savi.

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button