ВИЈЕСТИГрадишкаДРУШТВОРеп.Српска

Pozitivno još 186 osoba, 10 preminulo

U Republici Srpskoj u posljednja 24 časa virus korona potvrđen je kod 186 osoba nakon testiranja 870 laboratorijskih uzoraka, a preminulo je 10 ljudi, podaci su Instituta za javno zdravstvo.
Preminule osobe su starije dobi, od kojih su po dvije iz Banjaluke i Gradiške, a po jedna osoba iz Istočne Ilidže, Nevesinja, Rogatice, Trebinja, Mrkonjić Grada i Kostajnice.
Među novooboljelima je 85 muškaraca i 101 ženska osoba, od kojih su 12 mlađe, 129 srednje i 45 osoba starije dobi.
Iz Banjaluke su 44 oboljela, 24 iz Višegrada, 23 iz Trebinja, 15 iz Bijeljine, 13 iz Prijedora, osam iz Gradiške, sedam iz Zvornika, po šest iz Doboja i Kozarske Dubice, pet iz Teslića, četiri iz Modriče, a po tri osobe su sa Pala i iz Prnjavora.
Po dvije nove oboljele osobe su iz Dervente, Istočne Ilidže, Mrkonjić Grada, Petrova, Sokoca, Čelinca i Šekovića i po jedna osoba je iz Broda, Vlasenice, Istočnog Starog Grada, Krupe na Uni, Laktaša, Oštre Luke, Rogatice, Srpca, Srebrenice, Foče i Šamca.
Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 450, od kojih u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 168, a u opštim bolnicama 282.
Iz Instituta su napomenuli da je tokom jučerašnjeg dana naknadno prijavljen jedan smrtni slučaj koji se desio u prethodnom periodu, a riječ je o osobi iz Ribnika.

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button