ВИЈЕСТИГрадишкаДРУШТВО

Zbog nepropisnog parkiranja kažnjeno 28 vozača

Pripadnici Policije uprave Gradiška su tokom akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sankcionisali 28 vozača zbog nepropisnog parkiranja, a 26 zbog tehničke neispravnosti vozila.
U ovoj akciji, čiji je akcenat bio na nepropisno parkiranje i tehničku ispravnost vozila, kontrolisano je 67 vozila, od kojih je sankcionisano 54 vozača, odnosno njih 80 odsto, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Od 26 sankcionisanih vozača zbog tehničke neispravnosti vozila, 11 vozača sankcionisano je zbog manje tehničke neispravnosti, dok je 15 vozila upućeno na vanredni tehnički pregled, od kojih je 10 bilo tehnički neispravno, a pet vozača je odbilo da se podvrgne vanrednom tehničkom pregledu.

U saopštenju se dodaje da je 13 vozača sankcionisano zbog počinjenih ostalih prekršaja, a oduzeto je i jedno vozilo.

Pripadnici Policijske stanice Srbac privremeno su oduzeli od lica čiji su inicijali Ž.P. iz ovog mjesta automobil marke „folksvagen pasat“ nakon što je utvrđeno da je upravljalo neregistrovanim vozilom prije sticanja prava na upravljanje, te da u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 6.305 KM.

Ovo vozilo je kontrolisano juče, a vlasništvo je lica čiji su inicijali LJ.P. iz Srpca, koje je počinilo prekršaj time što je dao automobil na upravljanje licu koje nije steklo to pravo.

Policijski službenici su privremeno oduzeli putnički automobil, a protiv lica Ž.P. biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu, dok je licu LJ.P. zbog počinjenog prekršaja izdat prekršajni nalog.

D. Janković

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button