СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Vidljivost smanjena u kotlinama i duž riječnih tokova

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a vidljivost je zbog magle smanjena u kotlinama i duž riječnih tokova, posebno na području Banjaluke i Bijeljine u Srpskoj, a u FBiH na dionicama uz rijeke Savu, Bosnu, Vrbas, Drinu, Lašvu i Spreču, kao i na širem području Mostara i Sanskog Mosta.

„Skrećemo pažnju na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz, posebno na dionici Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, gdje je putnički saobraćaj otežan, a za teretna vozila obustavljen. Savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno“, poručili su iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi, obavezno je poštovanje privremene signalizacije koja reguliše saobraćaj.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci.

U Laktašima je na magistralnom putu prema Klašnicama u toku izgradnja kružne raskrsnice, zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz ovo mjesto, ali je zbog malog kapaciteta obilaznice kroz centar na snazi zabrana teretnog saobraćaja /osim za vozila dostave i vozila čije odredište je prije zone radova/.

„Sav teretni saobraćaj se preusmjerava na auto-put. Iz pravca Gradiške: petlja Aleksandrovac; iz pravca Banjaluke vozila kod hotela `Ćubić` se preusmjeravaju na auto-put; iz pravca Prnjavora petlja Drugovići, a iz pravca Srpca petlja Laktaši“, navedeno je u saopštenju.

Auto-moto savez Srpske preporučuje vozačima, koji putuju ili trebaju da putuju kroz Laktaše, da koriste auto-put „Deveti januar“ i na taj način smanje saobraćaj u centru ove opštine, koji se otežano odvija zbog izgradnje kružnog toka.

Na području grada Doboja i opštine Srebrenica danas je zabranjen saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tone, kao i prevoz eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja, a iz Auto-moto saveza podsjećaju da je na prelazu Metaljka /Čajniče-Pljevlja/ moguć prelazak granice u periodu od 7.00 do 19.00 časova.

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button