ВИЈЕСТИГрадишкаДРУШТВОРеп.Српска

Uskoro vakcinacija zdravstvenih radnika u Gradišci

Vakcinacija radnika zdravstvenih ustanova u Gradišci počeće u srijedu, 10. marta.

Načelnik Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Gradiška, Slađana Tepavac rekla je da je planom vakcinacije predviđena prvo vakcinacija zainteresovanih zdravstevnih radnika kao i  korisnika i zaposlenih u staračkim domovima. Nakon toga javnost će biti obavještena o vakcinaciji ostalih kategorija, odnosno lica iznad 65 godina,  hroničnih bolesnika i zaposlenih u institucijama od javnog značaja.

Ona je dodala da je HES trebovao onoliko vakcina koliko se ljudi prijavilo za vakcinaciju i dodala će zdravstveni radnici Doma zdravlja Gradiška, koji su u Srbiji primili prvu dozu vakcine „sputnjik ve“ , u petak primiti i drugu dozu  tako da će značajan broj radnika Doma zdravlja biti obuhvaćen vakcinacijom.

Kada je riječ o trenutnoj epidemiološkoj situaciji Tepavac je rekla da je na području Gradiške na virus korona pozitivno 121 lice dok je za 154 lica izrečena mjera kućne izolacije. U Bolnici Gradiška smješteno je 35 lica dok su 4 osobe hospitalizovane u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Prema podacima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske u protekla 24 časa prijavljen je jedan smrtni slučaj iz Gradiške kod kog je potvrđeno prisustvo virusa korona.

G.Vlainić

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button