ВИЈЕСТИГрадишкаДРУШТВО

Unapređenje usluga i kvaliteta vode prioritet gradiškog Vodovoda

Komunalno preduzeće “Vodovod” Gradiška  zdravom i kontrolisanom vodom trenutno snabdijeva oko 47 000 građana dok je na kanalizacionu mrežu priključeno oko 17.000 građana, rekao je direktor  ovog preduzeća Sandro Zeničanin, povodom Svjetskog dana voda.

Zeničanin je istakao da Vodovod Gradiška svakodnevno radi na unapređenju kvaliteta vode , zaštite životne sredine i usluga koje pruža korisnicima.

“Na tom polju smo u proteklom periodu realizovali mnogo projekata”, rekao je Zeničanin i naglasio da će za mjesec dana započeti realizacija projekta”Odvodnja i prečišćavanje otpadnih voda” u okviru kojeg je planirana zaštita vodoizvorišta Žeravica.

Prema njegovim riječima, na taj način će biti zaštićeni svi površinski vodotokovi, prije svega rijeka Sava i cjelokupan biodiverzitet.

Zeničanin  je istakao da su povodom Svjetskog dana voda planirali posjetu gradiškim osnovnim školama i podjelu brošura ali da će zbog trenutne epidemiološke situacije i obustave nastave ove aktivnosti prolongirati do daljnjeg.

S.Vidović

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button