ВИЈЕСТИГрадишкаДРУШТВОРеп.Српска

Počela dezinfekcija objekata gdje se građani masovnije okupljaju

U skladu sa zaključkom Štaba za vanredne situacije, na teritoriji Republike Srpske počela je dezinfekciji svih objekata u kojima se masovnije okupljaju građani.

Šef  Odsjeka civilne zaštite grada Gradiška, Slobodan Knežević rekao je dа је dezinfekcija javnih ustanova na području grada Gradiška započela tokom prošle sedmice.

On je pozvao predstavnike zajednice etažnih vlasnika da pomognu Civilnoj zaštiti u dezinfekciji stambenih objekata te da ih pozovu na broj 121 i preuzmu sredstva za dezinfekciju.

Knežević je dodao da će dezinfekciju škola i vrtića tokom ove sedmice uraditi Republička uprava za civilnu zaštitu.

Vršilac dužnosti direktora Uprave civilne zaštite Republike Srpske Milan Novitović rekao je da će  dezinfekciju škola, obdaništa, bolnica, policijskih uprava, studentskih domova, domova zdravlja, javnih gradskih površina, dječijih igrališta, vjerskih objekti, administrativnih centrara i javnih preduzeća  vrši Specijalizovana jedinica zaštite i spasavanja za dezinfekciju, podijeljena u 16 timova i raspoređena u četiri regije, samostalno ili u koordinaciji sa službama civilne zaštite gradova/opština.

G.Vlainić

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button