АКТУЕЛНОВИЈЕСТИГрадишкаГрадишкаЕМИСИЈЕПОЛИТИКАПРИВРЕДА

U 2021. godini nećemo zaustaviti investicioni razvoj grada Gradiška

“2020. godinu je prvenstveno obilježila pandemija virusa korona, ali Gradska uprava nije stala sa započetim planovima. Sa ponosom možemo reći da smo ostvarili ono što smo planirali budžetom za 2020.godinu i na taj način pokušali pomoći gradiškoj privredi da izbjegne kolaps” rekao je gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić gostujući u emisiji “Aktuelno” Radio Gradiške.

Adžić je istakao da će se u 2021. godini nastaviti sa kapitalnim investicijama kao što je projekat prikupljanja i prečišćanja otpadnih voda.

“Izborom implementacijskog konsultanta već je započet projekat prikupljanja i prečišćanja otpadnih voda na prostoru grada Gradiška. Dobili smo 14,5 miliona evra granta od Njemačke državne razvojne banke i agencije “SEKO”. Očekujemo da se ubrzo krene sa radom na terenu i da će u naredne dvije do tri godine biti rješeno prikupljanje i prečišćanje otpadnih i oborinskih voda. Mi ćemo biti jedna od rijetkih lokalnih uprava u regionu koja ima sistemski rješen taj problem”, rekao je Adžić.

On je dodao da je Gradiška jedna od rijetkih uprava koja je u 2021. godinu ušla sa usvojenim budžetom. Istakao je da su u prošloj godini zbog pandemije virusa korona bili smanjini direktni prihodi ali i prihodi od indirektnih poreza i naglasio da Gradska uprava neće zaustaviti investicioni razvoj grada Gradiška jer bi to bilo pogubno.

“Svjesno smo ušli u takvu odluku i imamo obećanje pomoći Vlade i institucija Republike Srpske kako prevazići ekonomsku krizu ali i uz otvaranje puteva ka razvojnim agencijama Evropske unije to je moguće” rekao je Adžić.

On je naglasio da Gradiška ima razvojnu perspektivu u 2021. godini.

“Mi smo svjesni ekonomske situacije u svijetu ali ako stanemo teško ćemo se pokrenuti. Ići ćemo planiranom dinamikom, tražićemo modalitete kako da privučemo što više investicija na prostor Gradiške i da se otvorimo prema razvojnim agencijama Evropske unije” rekao je Adžić i pozvao poljoprivrednike da izvrše legalizaciju svojih poljoprivrednih objekata, u čemu će im pomoći Gradska uprava, jer će na taj način moći aplicirati ka fondovima Evropske unije, prvenstveno IPARD fondu za poljoprivrednike.

Adžić je rekao da je Gradiška multietnička sredina u kojoj se uvažavaju različitosti koje se trebaju spojiti u jednu snagu koja će biti pokretačka snaga Gradiške. On je istakao da su svi ljudi dobre volje koji žele da razvijaju svoje poslovne projekte dobrodošli u Gradišku.

 

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button