ВИЈЕСТИГрадишкаДРУШТВО

Organizovan prijem za sveštenike Srpske pravoslavne crkve

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić organizovao je danas tradicionalni prijem za sveštenike Srpske pravoslavne crkve sa područja Gradiške, na čelu sa arhijerejskim namjesnikom protojerejom stavroforom Gojkom Slijepčevićem.

Adžić je istakao da Gradska uprava ima dobru saradnju sa Srpskom pravoslavnom crkvom, ali i sa predstavnicima katoličke crkve i islamske vjerske zajednice i dodao da je Gradiška  prepoznatljiva kao multietnička  zajednica koja poštuje različite narodnosti i različita religijska opredjeljenja. Adžić je istakao da gradska uprava i Srpska pravoslavna crkva imaju dobru saradnju i dodao da Grad izdvaja značajna sredstva za obnovu i razvoj objekata Srpske pravoslavne crkve, među kojima se izdvaja obnova hrama Pokrova Presvete Bogorodice u Gradišci. „Želimo danas da se u duhu tradicije okupimo i jedni drugima poželimo sve najbolje u narednom periodu i građanima pravoslavne vjeroispovjesti čestitamo Božić najradosniji hrišćanski praznik“, naveo je Adžić.

Arhijerejski namjesnik gradiški protojerej stavrofor Gojko Slijepčević rekao je da je novogodišnji prijem prilika da se unaprijedi saradnja između Crkve i Gradske uprave s ciljem unapređenja crkvenog života na području Gradiške.

„Gradska uprava u skladu sa svojim mogućnostima pomaže i daje podršku Srpkoj pravoslavnoj crkvi kao i drugim vjerskim zajednicama koje su prisutne na ovim prostorima“, istakao je Slijepčević.

Slijepčević je naglasio da su u 2020. godini urađeni važni poslovi kada je u pitanju obnova hrama Pokrova Presvete Bogorodice u Gradišci i dodao da se počelo sa unutrašnjim uređenjem dok su spoljašnji radovi privedeni kraju.On je izrazio nadu će u 2022. godini biti završeni svi radovi i obavljeno osveštanje hrama.

Slijepčević je svim vjernicima Arhijerejskog namjesništva gradiškog  čestitao najradosniji hrišćanski praznik uz tradicionalni pozdrav“Mir Božiji, Hristos se rodi“.

 

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button