АКТУЕЛНОВИЈЕСТИГрадишкаЕМИСИЈЕПОЛИТИКАРеп.Српска

Šulić: Narodni poslanici iz Gradiške ne mogu da budu opozicija svom gradu

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić izjavio je, gostujući u emisiji „Aktuelno“ Radio Gradiške, da je zadatak narodnih poslanika iz Gradiške da kroz svoj rad i diskusije u parlametu podrže razvoj svog grada, bez obzira da li dolaze iz vladajućih ili opozicionih stranaka.

Šulić je istakao da izabarani poslanici SNSD-a iz Gradiške, Ranka Perić Romić, Ognjen Žmirić i on, ali i poslanici opozicije, Dane Malešević iz DNS-a i Milan Švaraka iz PDP-a, ne mogu da budu opozicija svom gradu, te da su svi imali zapažene i pozitivne diskusje prilikom usvajanja Zakona o gradu Gradiška, ali i tokom nedavne rasprave o Zakonu o slobodnim ekonomskim zonama u Republici Srpskoj.

„Mi u Gradišci planiramo jednu slobodnu ekonomsku zonu. Gradonačelnik Zoran Adžić je agilan po tom pitanju, jer svi želimo da prva slobodna ekonomska zona u Republici Srpskoj bude otvorena u Gradišci. To sigurno obezbjeđuje novu perspektivu našem gradu koji ima nabolji geografski položaj za takvu zonu, ali i administrativni potencijal jer svi investitori koji u posljednjih pet godina dolaze u Gradišku kažu da ovdije nema suvišne birokratije. Mi smo tu da kao poslanici pomognemo i da govorimo o potencijalima Gradiške jer smo i birani za poslanike većinskim glasovima građana ovog grada“, zaključio je Šulić.

Šulić je za potpredsjednika Narodne skupštine Srpske imenovan 3. marta prošle godine i proteklih godinu dana, kako kaže, nastojao je da kada predsjedava radom parlamanta obezbjedi da diskusije poslanika ne narušavaju dignitet Narodne skupštine.

„Nastojim da utičem da se poslanici drže tema dnevnog reda i prvenstveno da njihov vokabular prilikom diskusija bude prikladan. Do sada imam dosta pozitivnih kritika od kolega iz vlasti, ali i kolega iz opozicije, što mi govori da sam na dobrom putu. Sigurno da svi koji rade imaju i dosta greška. Svoje greške pokušavam da ispravim i uvijek pregledam dijelove Narodne skupštine koje sam vodio, da bih se uvjerio da li sam prema nekom poslaniku na bilo koji način pogrešno postupio“, istakao je Šulić.

On je rekao da najavljeni Nacrt zakona o porijeklu imovine, o kojem će se raspravljati u ovoj godini, mora da obezbjedi da svi koji su stekli imovinu na nelegalan i nečastan način budu podvrgnuti zakonskom preispitivanju njenog porijekla, te da ovakav zakon treba da povrati povjerenje građana u politički sistem Srpske.

Govoreći o posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske koja će biti sazvana na zahtjev sprskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i na kojoj će se raspravljati o dolasku novog visokog predstavnika u BiH, Šulić je naglasio da je insistiranjem da se u Narodnoj skupštini raspravlja i odlučuje o važnim pitanjima u BiH srpski član Predsjedništva vratio dignitet parlamentu Srpske .

M. Malešević

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button