ВИЈЕСТИДРУШТВОРеп.Српска

Републички штаб продужио мјере; Појачане контроле у свим локалним заједницама

Републички штаб за ванредне ситуације продужио је данас до 25. марта постојеће мјере, који су утврђене на прошлој сједници Штаба, одржаној 11. марта.
У наредним данима биће појачане контроле провођења заштитних мјера у свим градовима и општинама, како би се становништво заштитило у што већој мјери.

– С тим циљем, у наредним данима биће оформљени посебни контролни тимови, које ће сачињавати припадници Министарства унутрашњих послова, комуналне полиције и инспекције. Републички штаб апелује на грађане да се у циљу заштите здравља придржавају прописаних мјера – истиче се у саопштењу Владе Српске.

Такође, Републички штаб за ванредне ситуације апеловао је на градске и општинске штабове да прате епидемиолошку ситуацију у својим локалним заједницама, те им указао да, у случају потребе, могу да доносе и рестриктивније мјере од оних које доноси Републички штаб.

– Због погоршане епидемилиошке ситуације, Републички штаб за ванредне ситуације остаје у сталном засиједању, а, наредна сједница Штаба је заказана за сутра – истиче се у саопштењу.

РТРС

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button