ВИЈЕСТИГрадишкаДРУШТВОЕМИСИЈЕЖЕНЕ И МОГУЋНОСТИ

Rađević: Žene u današnje vrijeme trebaju iskoristiti sve mogućnosti koje postoje

Predsjednica Udruženja „Žena i porodica“ iz Gradiške Desanka Rađević, gostujući u emisiji “Žene i mogućnosti” Radio Gradiške, rekla je da je u proteklih 27 godina mnogo truda i rada uloženo u Udruženje.

Ona je istakla da su humanitarne akcije, u početku, bile jedini razlog njihovog rada, a da su se danas  okrenule rješavanju problema, mogućnosti i položaja žena.

Rađevićeva je dodala da u budućnosti Udruženje planira realizaciju projekta “Znamenite žene Gradiške od postanka Gradiške do danas”. Ona je istakla da znamanite žene ne moraju biti dobitnice Nobelove nagrade nego da je znamenita žena ona koja je prva držala kurs šivenja, ona koja je prva vozila bicikli, koja je bila znamenita doktorica, čuvena učiteljica i slično.

Desanka Rađević je tokom svoje karijere kao profesorica srpskog jezika i književnosti, direktorica “Radio Gradiške”, odbornica u Skupštine opštine Gradiška, poslanica u Narodnoj skupštini Republike Srpske i u Parlamentarnoj skuštini BiH uvijek radila za dobrobit čovjeka, porodice i žene.

Ona je istakla da žene u današnje vrijeme trebaju iskoristiti  sve mogućnosti koje postoje.

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button