ВИЈЕСТИГрадишкаДРУШТВОРеп.Српска

Policijska uprava Gradiška obilježila Dan policije Republike Srpske

U Policijskoj upravi Gradiška danas je, služenjem pomena i polaganjem vijenaca na spomen-ploču poginulih policajaca u Odbramebno-otadžbinskom ratu, obilježen 4. april – Dan policije Republike Srpske.

Načelnik Policijske uprave Bojan Škorić rekao je da je ova uprava u  Odbramebno-otadžbinskom ratu izgubila 19 policajaca, a da je njih devet preminulo nakon rata.

Prema riječima Škorića Policijska uprava Gradiška ima dobre rezultate rada u protekloj godini.

“Kao i za cijelo stanovništvo, rad u uslovima pandemije korona virusa je složen. Mogli bi reći da su nakon medicinskih radnika policijski službenici najizloženiji jer sprovode sve naredbe Republičkog štaba, a građani su već nervozni zbog svih mjera” rekao je Škorić i apelovao na građane da se pridržavaju svih epidemiloloških mjera jer samo na taj način možemo se riješiti  epidemije i vratili se normalnom životu.

Povodom Dana policije pripadnici Policijske uprave Gradiška početkom sedmice organizovali su akciju dobrovoljnog darivanja krvi i još jednom pokazali da policija osim što štiti građane ima i onu humanu stranu da pomogne građanima.

“Prošle godine smo imali i više situacija gdje su se naši pripadnici istakli i učinili prije svega hrabra i dobra djela, a za to su nagrađeni i pohvaljeni. Nadam se da će sa takvim radom nastaviti i ove godine” rekao je Škorić.

Policija Republike Srpske formirana je 4. aprila 1992. godine i izvršna je institucija, operativni i istražni organ Ministarstva unutrašnjih poslova. Za odbranu Republike Srpske život su položila 782 pripadnika policije, a Dan policije je jedan od najznačajnijih datuma u istoriji Republike Srpske.

G.Vlainić

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button