ВИЈЕСТИГрадишкаНАЈАВЕПРИВРЕДА

Otvaranje Centra za istraživanje i razvoj u drvoprerađivačkoj industriji u Gradišci u petak, 26. februara

Centar za istraživanje i razvoj u drvoprerađivačkoj industriji biće otvoren u Gradišci u petak, 26. februara, s ciljem stvaranja uslova za unapređenje poslovanja drvoprerađivačkih kompanija koje posluju na području ovog grada, ali i Srpca, Laktaša i Kozarske Dubice.

Otvaranju bi trebalo da prisustvuju ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević, gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić i šef Regionalne kancelarije Delegacije EU u Banjaluci Stefano Donati, najavljeno je iz Gradske uprave Gradiška.

Centar će nuditi brojne usluge u oblasti poslovnog razvoja za drvoprerađivače, a vršiće i obuku uposlenika tih preduzeća, te pomagati mladim ljudima u sticanju novih radnih vještina i znanja

„Cilj je da se kroz primjenu najsavremenije opreme i digitalnih alata radi na jačanju konkurentnosti mikro, malih i srednjih preduzeća u drvoprerađivačkoj industriji, podržavajući razvoj visokokvalifikovane radne snage, te zadržavanje postojećih i stvaranje novih radnih mjesta u navedenim lokalnim zajednicama“, navode iz Gradske uprave Gradiška.

Projekat realizuje Gradska uprava u saradnji sa Tehničkom školom Gradiška i gradiškim preduzećem za proizvodnju stolova i stolica „Bor“.

Centar za istraživanje i razvoj u drvoprerađivačkoj industriji, koji je dio projekta „Gradiška-grad drveta“, biće otvoren u 11.00 časova u Vidovdanskoj ulici broj 7, u centru grada.

Ukupna vrijednost projekta „Gradiška – grad drveta“ je oko 700.000 KM, od čega je EU kroz projekat „EU4biznis“ osigurala bespovratna sredstava od 550.000 KM.

Riječ je o projektu EU s ciljem da se jačanjem ekonomije u BiH podstiče razvoj ciljanih sektora.

Ukupna vrijednost ovog projekta je 16,1 miliona evra. Finansiraju ga EU sa 15 miliona evra i Vlada NJemačke sa 1,1 miliona evra, a sprovode nevladine organizacije GIZ, ILO i UNDP, od aprila 2018. godine do marta 2022. godine.

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button