ВИЈЕСТИГрадишкаДРУШТВОЕМИСИЈЕЧАС ЗА ВАС

“Odigraj zeleno”

Projekat Razvojne agencije Gradiška, pod nazivom „Odigraj zeleno“ jedan je od pet pobjednika UNDP-ovog izazova „Čisto, da se zna“.

Glavni cilj javnog poziva “Čisto, da se zna “bio je potaknuti inovativno razmišljanje i lokalnu akciju protiv različitih uzroka problema otpada u BiH ,a posebno u oblastima smanjenja, ponovnog  korištenja i recikliranja otpada.

Direktor Razvojne agencije Gradiška, Bogdan Vicanović rekao je da se projekat  nalazi u početnoj fazi i da će njegova realizacija trajaće do jula ove godine.Prema njegovim riječima, projekat če donijeti dosta dobrih i zanimljivih stvari.

Koordinator projekta Miroslav Gajić istakao je da su tokom rada na projektu  shvatili da u gradu ne postoje mjesta za odlaganje PET ambalaže zbog čega su odlučili da se fokusiraju na formiranje zelenih ostrva za odlaganje te vrste otpada.

On je pojasnio je da će građanima biti na raspolaganju inovativna mobilna aplikacija za odlaganje PET ambalaže pomoću koje će svi zainteresovani moći da se informišu o tome gdje se nalaze zelena ostrva u gradu, koliko često se odvozi koja vrsta otpada i o drugim stvarima bitnim za zaštitu životne sredine.

“Tokom narednih šest mjeseci biće održane radionice i edukacije građana o zaštiti životne sredine, kao i akcije čišćenja grada”, rekao je Gajić i pozvao sve građane da se uključe u sve aktivnosti koje budu realizovane.

Partneri Razvojnoj agenciji u ovom projektu su KP”Gradska čistoća” Gradiška i Udruženje”Most” Gradiška.

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button