ВИЈЕСТИГрадишкаПОЛИТИКА

Održana 3. redovna sjednica Skupštine grada Gradiška

Odbornici Skupštine grada Gradiška usvojili su na današnjoj, 3. redovnoj sjednici, Odluku o izvršenju Rebalansa budžeta grada Gradiška za 2021.godinu, prema kojem se budžetski okvir, u odnosu na prvobitno usvojeni, uvećava za 700 000 KM i iznosi 30.150.000 KM.

Gradonačelnik grada Gradiška Zoran Adžić istakao je da se rebalansu budžeta pristupilo iz razloga što je započeta  izrada  projektno-tehničke dokumentacije za vodosnabdjevanje cijelog područja grada zbog čega je bilo potrebno pozicionirati nove grantove i prihode u budžetu.

Odbornici su usvojili i  Program korištenja poljoprivrednog zemljišta na području grada Gradiška za 2021. godinu.Govoreći o pomenutom programu Adžić je rekao da je uslov za podjelu poljoprivrednog zemljišta završetak stečajnog postupka u preduzeću“Ratarstvo“ i dodao da bi se na taj način došlo do 4 200 hektara poljoprivrednog zemljišta, nakon čega bi se pristupilo javnom pozivu za davanje pod zakup pomenutog zemljišta za oko 240 poljoprivrednih proizvođača.

Na dnevnom redu današnje sjednice bila je i Informacija o stanju u javnom putničkom prevozu i taksi prevozu na području grada za prošlu godinu. Gradonačelnik Adžić je rekao da je grad Gradiška pripremio Strategiju urbane mobilnosti, kojom je obuhvaćen i javni prevoz, definisani vozni redovi i načini potpisivanja ugovora sa javnim prevoznicima.

„Naše opredjeljenje je da podržimo privatne kompanije koje bi se bavile javnim prevozom na području Gradiške, da budu samoodrživi i da budu nosioci javnog prevoza na čitavom području Gradiške.Adžić je istakao da je Grad prošle godine pored 120 000 KM namjenjenih za subvencije prevoza učenika, izdvojili dodatnih oko 70 000 KM za subvencionisanje vanrednog prevoza učenika.

Odbornici su razmatrali informacije o radu Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove – Područna jedinica Gradiška, snabdijevanju električnom energijom, stanju u oblasti poštanskog saobraćaja, a usvojene su informacije o stanju u oblasti vodosnabdijevanja i odvodnje otpadnih voda, upravljanja čvrstim otpadom, pogrebnoj djelatnosti, kao i informacije o socijalnoj situaciji, stanju u oblasti veterinarstva, protivpožarnoj zaštiti na području grada za prošlu godinu,  Informaciju o rezultatima anketiranja građana o zadovoljstvu administrativnim  i komunalnim uslugama kao i zbirni Izvještaj o procjenjenoj šteti od zemljotresa na području Gradiške.

Na sjednici je, na lični zahtjev dužnosti direktora JU“Zavičajni muzej“ Gradiška razriješen Bojan Vujinović, a za vršioca dužnosti direktora ove ustanove imenovan je Bojan Vujičić.

S.Vidović

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button