ВИЈЕСТИГрадишкаДРУШТВОРеп.Српска

Od aprila novi računi za električnu energiju

Aprilski račun za električnu energiju od sledećeg mjeseca potrošači će plaćati Elektroprivredi Republike Srpske, a ne kao do sada elektrodistributivnim preduzećima.

Račune za utrošenu električnu energiju za mart,  potrošači su dužni platiti do 25.aprila ove godine, kao i sva dugovanja za utrošenu električnu energiju. Onima koji imaju dugovanja elektrodistributivna preduzeća već isključuju struju.

Portparol Elektrokrajine Predrag Klincov pojasnio je da Elektrokrajina, kao jedno od pet distributivnih preduzeća u Srpskoj, od 1.aprila prestaje sa djelatnošću prodaje i naplate električne energije, a u skladu sa projektom reorganizacije elektrodistributivnih preduzeća i u skladu sa novim Zakonom o električnoj energiji.

„Elektrokrajina i ostala elektrodistributivna preduzeća postaju operatori distributivnog sistema koji će se baviti poslovima očitanja potrošnje električne energije, izgradnjom i sanacijom elektrodistributivne mreže kao i priključcima kupaca na mrežu, osim poslovima slanja računa i naplate električne energije“, istakao je Klincov.

Klincov je naglasio da se za potrošače gotovo ništa ne mijenja, osim što će električnu energiju od aprilskog računa plaćati novom snabdjevaču sa kojim će u narednom periodu morati potpisati ugovore o snabdjevanju električnom energijom, a o čemu će naknadno biti obaviješteni.

On je rekao da su pozvali sve potrošače da izmire dugovanja za utrošenu električnu energiju i dodao da potrošači koji su u pretplati  ne treba da brinu.“One koji su u pretplati pozvali smo da nam dostave brojeve žiro-računa na koje ćemo im izvršiti povrat sredstava“, rekao je Klincov.

On je rekao da ima i onih potrošača koji nisu platili ranije račune zbog čega su elektrodistributivna preduzeća krenula sa isključenjem sa distributivne mreže.

S.Vidović

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button