ВИЈЕСТИГрадишкаДРУШТВО

Objavljen javni poziv za dodjelu sredstava iz Programa za podršku poljoprivredi

Javni poziv za dodjelu sredstava iz programa za podršku gradiškoj poljoprivredi za 2021. godinu objavljen je u Službenom glasniku, a osnovni uslov za dodjelu sredstava je da poljoprivrednici imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo.

Načelnik Odjeljenja za poljoprivredu i ruralni razvoj grada Gradiška Goran Mirjanić rekao je da su za podršku poljoprivredi u Budžetu grada Gradiška predviđena sredstva u iznosu od 245 000 KM.

„Poljoprivrednici sa područja grada Gradiška mogu se obratiti Odjeljenju za poljoprivredu i ruralni razvoj kako bismo se maksimalno potrudili i ispunili sve uslove da bi se planirana sredstva utrošila u primarnu proizvodnju i tako pomoglo sjetvi ali i drugoj primarnoj proizvodnji, prvenstveno stočarskoj“ rekao je Mirjanić.

Mirjanić je naglasio da je važno utošiti namjenjena sredstva u primarnu poljoprivrednu proizvodnju kako bi se u narednim godinama pokušala obezbjediti veća sredstva za poljoprivredu jer grad Gradiška to i zaslužuje obzirom na razvoj poljoprivredne proizvodnje.

Programom za podršku poljoprivredi za 2021.godinu predviđena sredstva su između ostalog namjenjena i za izgradnju novih plastenika, za podršku nabavci boks paleta, ugovorenoj kooperantskoj proizvodnji i otkupu voća i povrća, proizvodnji uljarica kao i izgradnji sistema zaštite od mraza na zasadima voća kao i za podršku izdavanju građevinske dokumentacije za objekte koji se koriste u poljoprivredne svrhe.

G.Vlainić

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button