ВИЈЕСТИДРУШТВОРеп.Српска

Lica starija od 65 godina da se prijave za vakcinaciju

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite i Institut za javno zdravstvo Republike Srpske pozivaju lica starija od 65 godina sa prebivalištem u Srpskoj da iskoriste pravo na besplatnu i dobrovoljnu vakcinaciju protiv kovida 19, te da se prijave svojim timovima porodične medicine.
Lica starija od 65 godina koja žele da se imunizacijom zaštite od kovida 19, radi evidentiranja, trebaju da se jave svojim timovima porodične medicine, počevši od četvrtka, 11. marta, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Prikupljene podatke o licima zainteresovanim za vakcinaciju timovi porodične medicine će svrstati u kategorije lica od 65 do 74 godina, od 75 do 84 godina, te 85 godina i više, a vakcinacija će biti organizovana u nadležnom domu zdravlja, u skladu sa uputstvom Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Vakcinacija za lica registrovana u privatnim timovima porodične medicine biće organizovana u domu zdravlja u gradu ili opštini u kojoj se privatna ambulanta nalazi tako da privatna ambulanta porodične medicine prikupi podatke građana koji se prijave i dostavi ih nadležnom domu zdravlja.

Očekuje se da domovi zdravlja prihvate i prijave lica koja nisu registrovana u timovima porodične medicine u Republici Srpskoj, ali imaju prebivalište na području opštine ili grada za koji je dom zdravlja nadležan, navodi se u saopštenju.

Stanovnici koji na ovaj način izraze interesovanje za vakcinaciju, u narednom periodu biće pozivani na vakcinaciju od nadležnog doma zdravlja.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske o svemu je dostavilo zvaničnu instrukciju domovima zdravlja i privatnim ambulantama porodične medicine u Srpskoj.

SRNA

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button