ВИЈЕСТИДРУШТВОКошаркаРеп.СрпскаСПОРТ

Gradski stadion u Gradišci dobio ime „Velimir Sombolac“

Na prijedlog Fudbalskog kluba „Kozara“, Skupština grada Gradiška donijela je Odluku da Gradski stadion od sad nosi ime Velimira Sombolca, proslavljenog fudbalera, trenera i olimpijskog reprezentativca Jugoslavije.

Predsjednik Skupštine grada Milenko Pavlović, koji je i predsjednik „Kozare“, istakao je da su već duže vrijeme razmišljali o tome da Gradski stadion dobije ime po Velimiru Sombolcu, s obzirom da je on bio jedini olimpijac iz Gradiške i to osvajač zlatne medalje.

„Smatrali smo da to on i njegova porodica apsolutno zaslužuju, a Gradska uprava i Skupština grada su takođe tog mišljenja, kao i većina naših građana“, naglasio je Pavlović.

On je istakao da je činjenica da Gradski stadion u Gradišci i nije u dobrom građevinskom stanju, ali da se radi na tome da se on renovira.

Velimir Sombolac u svojoj bogatoj fudbalskoj karijeri nosio je i dres beogradskog Partizana i ljubljanske Olimpije, bio je fudbaler i trener „Kozare“ i banjalučkog „Borca“, selektor reprezentacije Republike Srpske, a ostaće upamćen i kao trener koji je utemeljio rad prepoznatljive škole fudbala u Gradišci.

Sombolac je rođen 1939., a preminuo je u Gradišci 2016. godine.

M.Malešević

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button