ВИЈЕСТИГрадишкаДРУШТВО

Gradiškim školama uručena sportska oprema

Predstavnici Gradske uprave Gradiška uručili su danas sportsku opremu osnovnim i srednjim školama sa područja grada.

Zamjenica gradonačelnika Dragana Ilić rekla je da je oprema nabavljena putem projekta „Nabavka sportske opreme i rekvizita“ koji je realizovan u saradnji sa Ministarstvom porodice,omladine i sporta Republike Srpske.

“Odobrena su nam sredstva u iznosu od 5.000KM koja smo utrošili u kupovinu četiri staklene košarkaške table i 90 lopti” rekla je Ilićeva.

Ona je naglasila da će se ovom donacijom poboljšati časovi fizičke nastave ali i stvoriti preduslovi za školska takmičenja, od opštinskih do republičkih. Prema riječima Ilićeve otvaranjem Arene Gradiška ostvareni su svi uslovi za održavanje malih olimpijskih igara.

Direktor Srednje stručne i tehničke škole Gradiška, Darko Golić rekao je da trenutna epidemiološka situacija ne dozvoljava održavanje časova fizičke kulture ali da će donirana oprema veoma dobro doći jer su osim redovne nastave u okviru nastavnog plana i programa predviđene sportske sekcije.

Direktor osnovne škole “Petar Kočić” iz Nove Topole Radivoje Popović rekao je da je ova škola osim lopti dobila i košarkaške table što će unaprijediti rad u okviru fizičkog vaspitanja. On se zahvalio Gradskoj upravi što podržava sva školska sportska takmičenja.

Gradiška je grad sporta. Prema riječima Ilićeve aktivno je 80 sportskih organizacija koje Gradska uprava pomaže kroz Budžet.. Ove godine za sport jer namjenjeno 417.000KM

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button