ВИЈЕСТИГрадишкаДРУШТВО

Brojni vjernici proslavili Badnji dan u Gradišci

Brojni vjernici prisustvovali su dočeku i nalaganju badnjaka kod hrama Pokrova Presvete Bogorodice u Gradišci. Ispred gradskog Hrama vjernici su uz pjesmu i veselje  dočekali centralni badnjak koji je jutros krenuo iz Žeravice i Kozinaca. Nakon večernjeg bogosluženja održano je tradicionalno pijukanje za najmlađe.

Arhijerejski namjesnik gradiški, Gojko Slijepčević čestitao je svim pravoslavnim vjernicima Badnji dan i poželio da u zdravlju i sreći dočekaju Božić.

Glavni badnjak krenuo je jutros iz prigradskog naselja Žeravica, a kum badnjaka Velibor Zlojutro rekao je da je badnjak tradicionalno posječen jutros oko četiri časa.

Badnjak iz Žeravice prošao je kroz sve gradske ulice, a ispred Racine sastao se sa badnjakom iz prigradskog naselja Kozinci sa kojim je nastavio put ka hramu Pokrova Presvete Bogorodice.

Paroh treće parohije gradiške, protonamjesnik Nenad Tomić, rekao je da su ove godine domaćini badnjaka bile porodice iz Grede, Subotići, Drinići i Vukovići.

U svim crkvenim opštinama na području Gradiške danas je povodom Badnjeg dana organizovana tradicionalna vožnja badnjaka.

Na Božić, 7. januara u 5 časova, uz zvuke zvona Crkva će objaviti rođenje Hristovo i početi jutarnje bogosluženje, Svetu liturgiju kao i pričešće vjernika.

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button