ВИЈЕСТИГрадишкаДРУШТВО

Велики број учесника на отварању риболовне сезоне у Рогољима

Удружење грађана „Језеро“ Рогољи у сарадњи са Спортско-риболовним друштвом „Амур“ Градишка протеклог викенда организовало је такмичење у лову рибе удицом на пловак чиме је озваничен почетак риболовне сезоне.

Предсједник Удружења грађана „Језеро“ Рогољи Марко Хрваћанин рекао је да се надају да ће и отварање риболовне сезоне прерасти у традиционалну манифестацију као што је котлићијада у Рогољима.


„Успјешно смо организовали котлићијаду у Рогољима које је била веома посјећена и надамо се да ће и ова манифестација добити такав карактер.
Отварање риболовне сезоне у Рогољима је организовано и прије 15 година, али није заживјело. Ми смо друга генерација која одржава и уређује овај простор и желимо да ова манифестација постане
традиционална“, рекао је Хрваћанин.

Предсједник Спортско-риболовног друштва „Амур“ Марко Гљивица рекао је да су задовољни учешћем риболоваца и да Рогољи требају бити примјер и другим секцијама како да одржавају рибљи фонд, уређују околину и промовишу Градишку и рад удружења.

„Наша очекивања су испуњена, задовољни смо учешћем риболоваца и надамо се да ће ова манифестација бити и масовнија у наредном периоду с циљем промоције нашег рада и Градишке“, навео је Гљивица.

На четири локалитета такмичило се 80 риболоваца из Градишке, Српца, Лакташа, Козарске Дубице, Бањалуке и других градова.

Најуспјешнији такмичари били су Сташа Драгановић из Српца који је освојио прво мјесто, Драган Берић из Челинца друго и Предраг Остојић из Лакташа који је освојио треће мјесто.

За све учеснике домаћини су организовали  и припрему рибље чорбе.

У Удружењу грађана „Језеро“ Рогољи кажу да редовно одржавају и уређују језера у Рогољима, да им је циљ да у наредном периоду постану самоодрживи и да раде на афирмацији језера у Рогољима као туристичке дестинације.

Удружења грађана „Језеро“ Рогољи постоји од 2013. године и како кажу наставили су активности које су покренули чланови ловачке секције Рогољи с циљем очувања животне средине и порибљавања.

С.Суботић Цумбо

YouTube player

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button