БИЛАНС СТАЊАВИЈЕСТИГрадишкаДРУШТВОЕМИСИЈЕРеп.Српска

U toku javni poziv EU4AGRI

Svi registrovani poljoprivredni proizvođači do 15. februara imaju priliku da apliciraju na javni poziv EU4AGRI za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju.

Direktor Razvoje agencije RAGA Gradiška, Bogdan Vicanović gostujući u emisiji “Bilans stanja” Radio Gradiške pojasnio je da je ovaj javni poziv treći po redu objavljen kroz projekat EU4AGRI, a koji se finansira iz predpristupnih sredstava Evropske unije.

“Projekat EU4AGRI započet je prošle godine i planiran je da se implementira tokom četiri godine, a u okviru njega predviđeno je devet javnih poziva u različitim oblastima”, istakao je Vicanović i dodao da su prošle godine objavljena  već dva javna poziva.

Vicanović je rekao da se na javni poziv mogu prijaviti fizička lica, preduzetnici, zadruge i preduzeća koja se aktivno bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom u oblasti stočarstva, (proizvodnja mlijeka,proizvodnja mesa),uzgojem žitarica i uljarica, uzgoj voća uključujući vinogradarstvo i masline, uzgojem povrća i proizvodnjom jaja.

Ukupno raspoloživa sredstva po ovom javnom pozivu iznose do 3,5 miliona KM, a svaki podnosilac prijave može aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu od 30.000 KM do 200.000KM. EU obezbjeđuje 65 odsto od ukupnog iznosa investicije, osim za sektor voća i povrća gdje sufinansira 80 odsto sredstava.

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button