БИЛАНС СТАЊАВИЈЕСТИЕМИСИЈЕКошаркаСПОРТ

U „Areni Gradiška“ trenutno 11 klubova dvoranskih sportova

U sportskoj dvorani „Arena Gradiška“ besplatne termine za treninge i odigravanje utakmica trenutno koristi 11 gradiških klubova dvoranskih sportova, a predviđeno je da dvoranu besplatno koristi i šest klubova borilačkih sportova, rekao je direktor Sportskog centra „Servicijum“ Gradiška Miloš Vujinić, gostujući u emisiji „Bilans stanja“ Radio Gradiške.

Vujinić je naveo da je nakon svečanog otvaranja „Arene Gradiška“ u novembru prošle godine formirana radna grupa koja je radila na usaglašavanju kriterijuma po kojim će sportski klubovi koristiti dvoranu, te da je zahvaljujući Gradskoj upravi Gradiška donesena odluka da pravo na besplatne termine imaju svi sportski kolektivi koji svoje aktivnosti obavljaju u sportskim dvoranama i koji su sufinansirani iz gradskog budžeta.

On je dodao da vlada i veliko interesovanje za termine za rekreaciju, koji su takođe obezbjeđeni uz utvrđen cjenovnik.

„Uz 38 besplatnih termina za treninge klubova i 10 utakmica, za rekreativce smo obezbjedili termine u velikoj dvorani svakim radnim danom od 20 do 21 čas i od 21 do 22 časa, te u maloj dvorani termin od 20 do 21 čas. Takođe, imamo i termine prije 15 časova koji su jeftiniji u odnosu na večernje termine za 50 odsto“, rekao je Vujinić.

Vujinić, koji je bio košarkaški sudija a trenutno je delegat u ABA ligi i obišao je većinu dvorana u regionu, kaže da je Arena Gradiška jedna od najboljih i najfunkcionalnijih dvorana na ovim prostorima, naglasivši da ovaj sportski objekat ima dvije dvorane.

„Velika dvorana ima 1.630 sjedećih mjesta za gledaoce, uz mogućnost da postavljanjem stolica u parteru prilikom organizovanja koncerata i drugih manifestacija kapacitet bude i do 4.500 mjesta, dok mala dvorana ima 200 sjedećih mjesta i prostor u galeriji. Iamo i malu salu za borilačke sportove, te sve potrebne prostorije za održavanje međunarodnih takmičenja“, naveo je Vujinić.

Vujinić je naglasio da je Arena Gradiška multifunkcionalan objekat, koji će u narednom periodu imati tri ugostiteljska objekta, teretanu i druge sadržaje.

On je izrazio nadu da će se situacija sa pandemijom virusa korona poboljšati i da će građani uskoro imati priliku da uživaju u sportskim dešavanjima, te kulturim, zabavnim i drugim manifestacijama koje planiraju da organizuju.

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button