АКТУЕЛНОВИЈЕСТИГрадишкаДРУШТВОЕМИСИЈЕ

Stručnim osposobljavanjem lakše do posla

U Tehničkoj školi Gradiška u toku je osposobljavanje polaznika za obradu metala i drveta CNC tehnologijom.

Direktor škole Vlado Tomić gostujući u emisiji”Aktuelno” Radio Gradiške rekao je da se u okviru projekta “Stručno usavršavanje i osposobljavanje mladih za operatere na CNC mašinama za obradu metala i drveta”, podržanom od strane USAID/ WHAM trenutno  osposobljava 30 polaznika koji će nakon obuke koja traje 240 časova i položenog ispita dobiti uvjerenje  o osposobljenosti.

Tomić je istakao da je obuka besplatna i da je zainteresovanost polaznika bila velika zbog čega su povećali broj planiranih polaznika sa prvobitnih 24 na sadašnjih 30. On je podsjetio da je to nastavak višegodišnjeg trenda osposobljavanja novih zanimanja u Tehničkoj školi.

Osim ovog projekta u Tehničkoj školi u toku je realizacija projekta u okviru prekogranične saradnje u okviru kojeg će škola dobiti CNC strug, robotsku ćeliju i opremu koju će koristiti učenici mehatronike. ”Naš obaveza u okviru pomenutog projekta je da izvršimo obuku nastavnog kadra naših partnera iz oblasti mehatronike”, rekao je Tomić i dodao da će stečena znanja profesori prenositi na učenike ali i na 24 polaznika besplatne obuke za CNC operatera za obradu metala i 24 polaznika mehatronike koja je planirana u avgustu ove godine.

Tomić je rekao da je Tehnička škola uključena u još jedan projekat čija prezentacija je planirana krajem ovog mjeseca i dodao da je pandemija virusa korona usporila relalizaciju određenih projekta.

Ovom prilikom istakao je dobru saradnju sa gradiškim preduzećima , Razvojnom agencijom “RAGA”Gradiška, ali i podršku koju imaju od Gradske uprave grada Gradiška.

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button