ЗАНИМЉИВОСТИ

Слика коју су урадили Битлси током турнеје по Јапану продата за 1,7 милиона долара

Слика коју су Битлси заједно направили током турнеје по Јапану 1966. године продата је за 1,74 милиона долара на аукцији у Њујорку, саопштила је аукцијска кућа Кристи.

Дјело урађено техником акрила и акварела, познато под називом „Слике жене“, једина је позната слика коју су направила и потписала сва четири члана реномираног британског рок бенда – Џон Ленон, Пол Макартни, Џорџ Харисон и Ринго Стар.

Чланови Битлса насликали су ово дјело у апартману старог хотела “Хилтон“ у Токију, на листу традиционалног јапанског „ваши“ папира.

Сваки члан је сликао од једног угла према средини слике, гдје су се сви на крају потписали, преноси агенција Кјодо.

Бенд је наступао у дворани “Нипон Будокан“ у Токију од 30. јуна до 2. јула 1966. године, а свој посљедњи концерт на турнеји одсвирао је крајем августа те године у Сан Франциску.

Биограф Битлса Марк Луисон рекао је да је популарна британска четворка одустала од турнеје два мјесеца након што су били у Токију и да се никада нису вратили као група.

– То је један од разлога зашто је ова слика тако посебна, јер наког тога нису имали прилику да оволико времена проведу заједно – рекао је Луисон.

РТРС

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button