ВИЈЕСТИДРУШТВОРеп.СрпскаСЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Саобраћај се oдвија по мјестимично мокрим и клизавим коловозима

Саобраћај се у Републици Српској одвија по мјестимично мокрим и клизавим коловозима. Због ниских температура током ноћи, из АМС Српске скрећу пажњу на могућност наиласка на поледицу у вишим предјелима и преко  планинских превоја. На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, скрећемо пажњу на повећану опасност од одрона земље и камења на коловоз, а у котлинама и дуж ријечних токова на мјестимично смањену видљивост због магле. Мјеста на којима се изводе радови прописно су обиљежена привремено постављеном сигнализацијом којом је регулисан саобраћај. Савјетујемо опрезну и спорију вожњу, и подсјећамо да је законски обавезно посједовање зимске опреме.

На дијелу регионоалног пута у рејону Старог Угљевика због активирања клизишта, саобраћај се одвија отежено, једном саобраћајном траком. Препоручује се свим учесницима у саобраћају да за кретање користе алтернативне правце.

АМС Републике Српске препоручује возачима који путују или требају путовати кроз Лакташе да користе аутопут „Девети јануар“ и на тај начин смање саобраћај у центру ове општине који се отежано одвија због изградње кружног тока.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања. Гранични прелаз Метаљка отворен је у времену од 07 до 19 часова.

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button