СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Putevi pretežno mokri i klizavi

Saobraćaj se u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po pretežno mokrim i klizavim kolovozima, a u višim planinskim predjelima i preko prevoja mjestimično je zasniježen kolovoz, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

U kotlinama i duž riječnih tokova ima magle, naročito na području Doboja, Mrkonjić Grada, Prijedora i Foče, kao i na pravcima Doboj-Tuzla-Bijeljina, Jajce-Travnik, Srebrenik-Orašje i Ključ-Sanski Most-Prijedor, a u usjecima i pored kamenih kosina učestao je odrone zemlje i kamenja na kolovoz.

Vozačima se savjetuje maksimalan oprez i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna.

Na dijelu regionalnog puta Ugljevik –Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranja klizišta saobraćaj se odvija oteženo, jednom saobraćajnom trakom, a preporučuju se alternativni pravci.

Radovi se izvode na magistralnom putu kroz Laktaše, gdje je u toku izgradnja kružnog toka, a vozila se preusmjeravaju na obilazne puteve u neposrednoj blizini. Zbog malog kapaciteta obilaznice kroz centar Laktaša, na snazi je zabrana teretnog saobraćaja, osim za vozila dostave i vozila čije odredište je prije zone radova.

Sav teretni saobraćaj preusmjerava se na auto-put. Iz pravca Gradiške to je petlja Aleksandrovac, iz pravca Banjaluke kod hotela „Ćubić“, iz pravca Prnjavora petlja Drugovići, a iz pravca Srpca petlja Laktaši.

AMS preporučuje vozačima koji putuju ili treba da putuju kroz Laktaše da koriste auto-put „Deveti januar“ i na taj način smanje saobraćaj u centru ove opštine koji se otežano odvija zbog izgradnje kružnog toka.

Radovi se izvode i u tunelu Brčigovo na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača, dok je saobraćaj obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Podgradci-Gradiška.

U toku su radovi na regionalnim putevima Kotor Varoš-Kneževo u mjestu Živinice, Ukrina-Klupe u mjestu Šnjegotina, dok je zbog klizišta usporen saobraćaj na dionici Ukrina-Gornja Vijaka.

Na relaciji međuentitetske linije Banj Brdo-granični prelaz Rača kretaće se prevoz vangabaritnog tereta, pa se vozačima skreće pažnja da voze opreznije.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Na prelazu Metaljka /Čajniče-Pljevlja/ moguć je prelazak granice od 7.00 do 19.00 časova.

BiH je otvorila granice prema: Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a odluka se odnosi samo na građane te tri države. Ulazak u BiH za strane državljane omogućen je uz negativan pi-si-ar /PCR/ test na virus korona koji ne smije biti stariji od 48 časova.

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button