ВИЈЕСТИГрадишкаДРУШТВОРеп.Српска

Predsjednica Srpske odlikovala zaslužne institucije i pojedince

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović odlikovala je danas Orednom zastave Republike Srpske sa zlatnim vijencem Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.
Cvijanovićeva je povodom 9. januara Dana Republike, Ordenom zastave sa srebrnim vijencem odlikovala bolnice u Republici Srpskoj.

Odlikovane su bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini, „Sveti apostol Luka“ u Doboju, „Srbija“ u Istočnom Sarajevu, „Dr Mladen Stojanović“ u Prijedoru, Univerzitetsku bolnicu u Foči, te bolnice u Trebinju, Gradišci, Nevesinju i Zvorniku.

Ordenom NJegoša prvog reda Cvijanovićeva je odlikovala Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske i Republičku upravu civilne zaštite.

Predsjednik Republike odlikovala je Medaljom zasluga za narod svih 55 domova zdravlja u Republici Srpskoj, među kojima i Dom zdravlja Gradiška.

Oredom krst milosrđa, za izuzetne zasluge i doprinos u organizovanju i pružanju medicinske pomoći, spašavanju ljudskih života i ulaganja herojskih napora u borbi protiv pandemije izazvane virusom korona, predsjednik Republike Srpske posthumno je odlikovala primarijus doktora Dragana Vojvodića, doktora medicine Marka Pekiju, laboratorijskog tehničara Vladimirku Mirnić i generalnog sekretara Crvenog krsta Republike Srpske Đoku Mihajlovića.

Dr Dragan Vojvodić obavljao je svoju dužnost u Klinici za unutrašnje bolesti UKC-a, dr Marko Pekija u Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane, dok je Vladmirka Mirnić bila zaposlena u Zavodu za laboratorijsku dijagnostiku UKC-a.

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button