ВИЈЕСТИГрадишкаДРУШТВОЕМИСИЈЕЖЕНЕ И МОГУЋНОСТИ

Poziv medicinskog radnika je prvenstveno human poziv

Glavna sestra Odjela pulmologije i kovid odjeljenja Bolnice Gradiška Dara Grujičić, gostujući u program Radio Gradiške,  rekla je da ju je poziv medicinskog radnika privlačio od ranog djetinjstva i dodala da je oduvijek željela pomagati ljudima.

Dara Grujičić prva je generacija medicinske škole u Gradišci nakon koje je završila višu medicinsku, a zatim i fakultet zdravstvene njege jer je uvijek željela znati više i napredovati.  Guričićeva je istakla da se nakon školovanja zaposlila u Bolnici Gradiška  i dodala da na odjelu pulmologije radi 35 godina.

“Nekada je bilo lakše raditi na pulmologiji, a unazat 13 mjeseci uslovi su mnogo teži i posao je komplikovaniji jer radimo samo sa bolesnicima od zarazne bolesti“ rekla je Grujičićeva i dodala da se njen posao ali i život veoma izmjenio sa pojavom pandemije virusa korona.

“Na poslu moramo strogo poštovati proces ulaska i izlaska iz odjeljenja, a u početku pandemije svi smo odlazili kući zabrinuti i morali smo smanjiti kontakt sa porodicom i prijateljima što je bilo vemo teško ali smo se i sa tim izborili i ostali zdravi sve u cilju da pomognemo našem stanovništvu kao i građanima iz okolnih gradova” rekla je Gruičićeva.

Gruičićeva je naglasila da se pridržavanjem mjera možemo zaštititi od korone navodeći svoj primjer jer od početka pandemije radi sa inficiranim licima, a nije oboljela. Ona je istakla i značaj vakcinacije za koju kaže da je veoma važna kako bi se stalo na crtu virusu korona. Gruičićeva je apelovala na sve građane da poštuju epidemiološke mjere i iskoriste priliku da se vakcinišu jer i pored dobre organizacije posla medicinski radnici osjećaju umor.

Gruičićeva je rekla da je u posljednja dva dana blago smanjen prijem pacijenata u kovid odjeljanja Bolnice Gradiška ali da borba medicinskih radnika i dalje traje i se oni neće predati.

“Svi naši medicinski radnici su prvenstveno humanisti i neće napustiti pacijente, tu je i znanje, vještina, iskustvo, empatski pristup” naglasila je Grujičićeva.

G.Vlainić

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button