ВИЈЕСТИГрадишкаДРУШТВО

Povećan broj migranata

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška u januaru je znatno povećan broj migranata u odnosu na isti mjesec prošle godine, a stanje bezbjednosti u ovom periodu ocijenjeno je zadovoljavajućim.
Načelnik Policijske uprave Gradiška Bojan Škorić rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da je u januaru evidentirano 79 migranata, što je za 60 više nego u istom periodu prošle godine.
Prema njegovim riječima, u januaru je zabilježeno 30 krivičnih djela, što je za 3,4 odsto ili jedno krivično djelo više od istog perioda prošle godine.
Od 30 evidentiranih, kako je rekao, rasvijetljeno je 29 krivičnih djela ili 96,7 odsto, od kojih je po nepoznatom počiniocu rasvijetljeno 11.
„Od ukupno evidentiranih 30 krivičnih djela, 26 je iz oblasti opšteg kriminaliteta, tri krivična djela su iz oblasti zloupotrebe droge i jedno iz oblasti privrednog kriminaliteta“, naveo je Škorić.
On je napomenuo da su operativnim radom policije otkrivena i dva prekršaja u vezi sa zloupotrebom droge, te da je evidentirano 15 narušavanja javnog reda i mira, što je za 21,1 odsto manje nego u januaru prethodne godine.
„U januaru je smanjen broj saobraćajnih nezgoda za 20,5 odsto, što je 35 prema 44, smanjen je i broj nezgoda sa smrtno stradalim licima u odnosu jedan prema tri, kao i broj smrtno stradalih lica u saobraćajnim nezgodama za jedno lice ili u odnosu dva prema tri“, naveo je on.
Škorić je istakao da je stanje bezbjednosti na području ove uprave zadovoljavajuće, s obzirom na to da u posmatranom periodu nisu evidentirana krivična djela koja bi izazvala uznemirenost javnosti, a stanje javnog reda i mira je stabilno, te je i smanjen broj evidentiranih saobraćajnih nezgoda.
Načelnik Odjeljenja policije u Policijskoj upravi Gradiška Dejan Trifković naveo je da je u izvještajnom periodu evidentirano 19 prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, što je za 24 odsto manje u odnosu na isti period prethodne godine kada je evidentirano 25 prekršaja.
„Navedeni prekršaji su sankcionisani podnošenjem sedam zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdavanjem devet prekršajnih naloga. Prekršaje je počinilo 21 lice, među kojima su dva maloljetnika i jedan povratnik“, rekao je Trifković.
On je dodao da je, od evidentiranih 35 saobraćajnih nezgoda, 10 nezgoda, a 25 sa materijalnom štetom.

„Dva lica su smrtno stradala, nije evidentirana nijedna saobraćajna nezgoda sa teško povrijeđenim licima, a lake povrede zadobilo je 12 lica“, rekao je Trifković.
On je naveo da je ukupno evidentirano 1.510 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, što je za 150,4 odsto više nego u istom periodu prethodne godine, kada su zabilježena 603 prekršaja.
„Podneseno je osam zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdato 1.385 prekršajnih naloga. Iz saobraćaja je isključeno 126 vozača, što je za 168 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine, kada je iz saobraćaja isključeno 47 vozača. Od toga, 94 vozača su isključena zbog vožnje pod uticajem alkohola, 19 zbog upravljanja motornim vozilom prije sticanja prava, a iz ostalih razloga isključeno je 13 vozača. Iz saobraćaja je isključeno i 36 vozila“, rekao je Trifković.

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button