ВИЈЕСТИГрадишкаДРУШТВОЕМИСИЈЕЧАС ЗА ВАС

Planinari „Patrije“ obilježiće stazu do Projse

Članovi Planinarskog sportskog društva „Patrija“ iz Gradiške organizovaće u nedjelju obilježavanje staze od  spomen česme “Trinaest skojevki“  do vrha Projsa, a ako uslovi dozvole i stazu do Giga.

Predsjednica ovog društva Stoja Nikšić rekla je gostujući u programu Radio Gradiške  da tokom trajanja pandemije virusa korona nisu organizovali  aktivnosti sa većim brojem ljudi, ali da je Patrija u manjim grupama obilježavala staze po Kozari.

„Planiramo u nedjelju obilježiti staze, a tokom maja ćemo sa Turističkom organizacijom raditi na postavljanju putokaza, koji će olakšati planinarenja“, rekla je Nikšićeva i dodala da je planina Kozara puna lijepih lokacija i da su prošle godine organizovali 26 akcija markiranja staza.

Ona je pozvala sve zainteresovane da im se pridruže u ovoj akciji, a članovi „Patrije“ će u nedjelju u 8 časova i 30 minuta krenuti ispred Kulturnog centra.

“Ovo je jedan od načina da se aktiviramo,  da se družimo i upoznamo našu okolinu“, rekla je Nikšićeva.

Patrija broji oko 70 članova, svih životnih uzrasta, a godišnja članarina iznosi 30 KM, za djecu preko 7 godina 15 KM, dok  djeca mlađa od 7 godina ne plaćaju članarinu.

D. Janković

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button