АКТУЕЛНОВИЈЕСТИГрадишкаЕМИСИЈЕПРИВРЕДА

Otvoren Javni poziv za saradnike Centra za istraživanje i razvoj drvo-prerađivačke industrije

Centar za istraživanje i razvoj drvo-prerađivačke industrije u Gradišci nudi privrednicima pogodnost da na jednom mjestu dobiju sve one usluge koje su neophodne za izradu novih proizvoda ali i da na jednoj adresi dobiju sve ono znanje koje je potrebno da bi se idejno, tehnički i tehnološki razvio jedan proizvod.

Menadžer Centra za istraživanje i razvoj drvo-prerađivačke industrije Predrag Borojević, gostujući u emisiji „Aktuelno“ Radio Gradiške, rekao je da Centar privrednicima nudi usluge koje se odnose na segment inovacije.

„Inovacije su prijeko potrebne jer bez novih mašina, softvera i pristupa radu nema napretka. Sa inovativnim pristupom stvara se dodatna vrijednost koja posljedično nosi i veći prihod, a samim tim i više radnih mjesta. Svjedoci smo da je u toku četvrta industrijska revolucija i moramo držati korak sa Evropom i svijetom kao i trendovima koji dolaze“ rekao je Borojević.

On je naglasio da je osnivanje Centra postignuto kroz projekat „Gradiška – grad drveta“ koji implementira Gradska uprava grada Gradiška u partnerstvu sa  Tehničkom školom u Gradišci i preduzećem Bor d.o.o. Gradiška koji su veoma značajni za Centar i dodao da je nedavno preduzeću Bor u okviru ovog projekta dostavljena kompjuterizovana alatna CNC mašina za izradu dijelova po mjeri.

„To nam je bitno jer Centar nema svoje postrojenje za proizvodnju tako da u procesu proizvodnje prototipa, izrade tih prvih probnih modela moramo se osloniti na naše partnere kako bi zatvorili taj krug od ideje do realizacije“ rekao je Borojević.

Borojević je istakao da je trenutno otvoren Javni poziv za saradnike Centra za istraživanje i razvoj drvo-prerađivačke industrije. Cilj ovog Javnog poziva je formirati bazu dizajnera namještaja/industrijskih dizajnera, 3D modelara i fotografa koji bi bili potencijalni saradnici Centra za istraživanje i razvoj pri procesima vezanim za razvoj novih proizvoda.

G.Vlainić

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button