ВИЈЕСТИГрадишкаДРУШТВО

Održana radionica tradicionalnog ukrašavanja jaja

Aktiv žena CKUD-a „Lepa Radić“ organizovao je u Društvenom domu u Krajišniku radionicu tradicionalnog ukrašavanja jaja šaranjem prirodnim voskom. Ovom prilikom ukrašeno više od  300 jaja koja će kasnije biti i obojena tradicionalnim načinima bojenja vaskršnjih jaja, prvenstveno u lukovini.

Na jajima su se našli vjerski motivi, florni i geometrijski oblici, folklorni motivi i drugo. Radionicu je vodila članica Aktiva, Darija Plotan, koja dugi niz godina ukrašava jaja ovom tehnikom.

CKUD „Lepa Radić“ Gradiška tradicionalno organizuje Vaskršnje dane u Kočićevu. Obzirom da ove godine, kao i prethodne, epidemija nije dozvolila da se organizuje smotra dječijeg folklora, Centralni KUD organizuje druge aktivnosti koje je moguće u ovim uslovima realizovati. U skladu s tim je i održavanje navedene radionice.

„Pored navedene radionice, Aktiv žena CKUD-a će u narednom periodu za svoje članice organizovati i druge aktivnosti. Na ovaj način naše članice dobijaju priliku da kvalitetno iskoriste vrijeme i da budu društveno korisne te da pomognu redovan rad KUD-a. Ovo je prilika da pozovemo i druge zainteresovane dame da se uključe u našu grupu kako bi zajednički radili na ispunjavanju naših ciljeva.“ navela je Dragana Stević, predsjednica Aktiva žena CKUD-a.

G.Vlainić

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button