ВИЈЕСТИДРУШТВОРеп.Српска

Od danas rade skijališta, od ponedjeljka pozorišta

Republički štab za vanredne situacije od danas je dozvolio rad skijalištima i skijaškim centrima, dok se od ponedjeljka 26. aprila dozvoljava rad pozorišta.
Republički štab je na današnjoj sjednici razmatrao epidemiološku situaciju u Republici Srpskoj, te konstatovao da već treću sedmicu Srpska bilježi manji broj ukupno zaraženih.

Istovremeno, u padu je i broj lica koja su hospitalizovana u zdravstvenim ustanovama, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

U prethodna 24 časa ukupan broj hospitalizovanih lica je 1.067, dok je na dan 6. aprila bilo 1.461 hospitalizovanih i od tada se u najvećem broju dana uočava opadanje broja hospitalizovanih lica.

Republički štab je danas usvojio zaključak o donaciji „Neste Adriatik“ BiH, te dao saglasnost da se donacija od 37.240 švajcarskih franaka, koju je utvrdio Savjet ministara, uplati Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske u svrhu nabavka vakcina i vakcinalnog materijala potrebnog za imunizaciju.

Republički štab je zadužio Institut za javno zdravstvo da u skladu sa pozitivno pravnim propisima realizuje predmetnu donaciju i da o tome informiše Republički štab za vanredne situacije.

SRNA

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button