ВИЈЕСТИГрадишкаДРУШТВОРеп.Српска

Od 8. aprila ponovo rade fitness centri

Republički štab za vanredne situacije donio je zaključak kojim se od četvrtka, 8. aprila, dopušta rad fitnes centrima i fitnes klubovima, bodi-bilding klubovima i sličnim objektima, kao i svim priređivačima igara na sreću.
Republički štab razmatrao je i mogućnost da se od narednog ponedjeljka nastavi odvijanje vaspitno-obrazovnog rada u prostorijama škola za učenike od šestog do devetog razreda osnovnih škola, te srednjih škola i visokoškolskih ustanova, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Donesen je zaključak o organizovanju procesa rada javnih zdravstvenih ustanova za vrijeme vanredne situacije izazvane virusom korona u Republici Srpskoj, kojim se uređuje organizovanje procesa rada i angažovanje lica zaposlenih u javnim zdravstvenim ustanovama Srpske, raspored radnog vremena, korištenje odmora između dva uzastopna radna dana, sedmičnog odmora i godišnjeg odmora za vrijeme vanredne situacije.

Republički štab za vanredne situacije donio je naredbu kojom naređuje Štabu za vanredne situacije grada Banjaluka da, u skladu sa članom 46 Zakona o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama, a imajući u vidu pogoršanu kako epidemiološku tako i higijensku situaciju u Banjaluci, preduzme sve neophodne mjere i radnje s ciljem otklanjanja uzroka poremećaja.

Štab za vanredne situacije grada Banjaluka treba u cijelosti da postupi u skladu sa odredbama Zakona o komunalnim djelatnostima kako bi se omogućilo redovno čišćenje grada i odvoz otpada, a sve s ciljem sprečavanja ugrožavanja životne sredine i narušavanja zdravlja stanovništva.

SRNA

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button