ВИЈЕСТИГрадишкаДРУШТВО

Nove epidemiološke mjere Gradskog štaba

Gradski štab za vanredne situacije grada Gradiška donio je danas zaključak o produženju epidemioloških mjera do 26. aprila 2021. godine.

U cilju sprečavanja širenja virusa korona i dalje se zabranjuju sva javna okupljanja u grupama većim od 30 lica, sva privatna okupljanja u grupama većim od 10 lica (svadbe, krštenja, rođendani, proslave i drugi porodični skupovi slične prirode), organizacija i izvođenje muzike uživo u ugostiteljskim objektima za smještaj, ishranu i piće, na otvorenom i u zatvorenom prostoru, rad „wellness“ i spa centrima, rad bazenima osim za obavljanje trenažnog procesa od strane profesionalnih sportista i profesionalnih sportskih organizacija, aktivnosti unutar ustanova kulture koje podrazumijevaju istovremeno prisustvo više lica u istom prostoru (pozorišta i bioskopi).

Radno vrijeme u periodu od 06:00 do 22:00 časa ograničava se svim vrstama ugostiteljskih objekata za ishranu i piće bez obzira da li posluju samostalno ili u okviru drugih objekata u kojima se obavlja privredna djelatnost (benzinske pumpne stanice, objekti za smještaj i dr.), priređivačima igara na sreću (kladionice, automat klubovi, kazina, tombole i dr.) U periodu od 22:00 do 06:00 časova zabranjuje se svim privrednim subjektima prodaja alkoholnih pića. U istom vremenskom periodu dragstori mogu raditi isključivo putem šalterske prodaje.

Do 26.04.2021. godine dozvoljavaju se organizovane rekreativne i trenažne aktivnosti sportskih organizacija i sportista u grupama do 30 lica, kao i profesionalne takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista, bez prisustva publike ili drugih lica koja nisu akreditovana od strane organizatora.

Obavezuju se građani da u zatvorenom prostoru nose zaštitnu masku (prekrivena usta, nos i brada), da se pridržavaju zaštitne mjere fizičkog rastojanja od dva metra kako u zatvorenom tako i na otvorenom prostoru te da se pridržavaju uputstava JZU „Institut za javno zdravstvo Republike Srpske“ za boravak u zatvorenom prostoru u zavisnosti od djelatnosti koja se obavlja.

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button