ВИЈЕСТИГрадишкаДРУШТВО

Nova predstava “Gradskog pozorišta” Gradiška

Glumci “Gradskog pozorišta“ Gradiška povodom rada na novoj predstavi „Pastorala“održali su danas konferenciju za medije.

Producent predstave, glumac Draško Vidović rekao je da je predstava rađena na osnovu teksta poznatog srpskog pisca Radoslava Laleta Pavlovića, autora brojnih djela koja su doživjela veliku popularnost, a koji je ovaj tekst besplatno ustupio pozorištu iz Gradiške. Vidović je istakao da su rad na predstavi započeli početkom marta, a da je premijera planirana za 15.april ove godine.

Reditelj predstave, glumac Admir Mešić istakao je da je riječ o komediji  u kojoj četiri mlada glumca dočaravaju život na selu.„Pošto je radnja vezana za vašar, mi smo uz dozvolu autora radnju prebacili u Gradišku na neki od gradiških vašara“, istakao je Mešić i dodao da u predstavi igraju mladi glumci Dragana Ilić, Smiljana Marinković, Svetozar Babić i Anando Čenić. Mlada glumica iz Gradiške, Dragana Ilić istakla je da je ponosna što će se po prvi put publici u svom gradu predstaviti  kao profesionalna glumica.

Pisac Radoslav Lale Pavlović istakao je da je potpuno siguran da će predstava biti prikazana onako kako je i zamislio i dodao da ima potpuno povjerenje u mlade ljude angažovane na predstavi.

S.Vidović

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button